Styr indholdet på YouTube

(Dette er en omskrivning af Berlingskes artikel fra sidste år – du kan læse Berlingskes artikel her)

Hvis dine børn har en iPad eller en tablet, og du en gang imellem benytter YouTube som babysitter ( 😉 ) har du sikkert tænkt over, hvordan man kan begrænse nogle af de video-forslag der dukker op.

Med App’en SafeTube til iPad og Kids YouTube Parental Control (YouTuze) til tablet (android) kan dette problem løses, da du via disse apps selv styrer, hvilke kanaler de små skal have adgang til på YouTube. I YouTuze er der blokeret for søgning og videoforslag, så de små kun kan se de kanaler og playlister der lægges ind i app’en. I iPad versionen er Youtubes “safety mode” slået til så børnene ikke kan se upassende indhold.

I USA har de adgang til YouTube Kids, men denne App er i skrivende stund stadig ikke kommet til DK, så disse apps er derfor et godt alternativ indtil videre.

Det kræver selvfølgelig en smule fodarbejde selv at “fodre” SafeTube og YouTuze med de kanaler du vil give børnene adgang til, men her får du et par forslag til at komme i gang på:

photo (4)

Pingu: (0-3 år) https://www.youtube.com/user/pingu

photo

DK – Film og Serier: har en masse afsnit af bl.a. F for Får (Shaun the Sheep), Brandmand Sam, TinTin m.fl.: https://www.youtube.com/channel/UCZvoDI32gJ0fZp4J8Dlr8eA

photo (2)

LEGO: (1-12 år) https://www.youtube.com/channel/UCP-Ng5SXUEt0VE-TXqRdL6g

photo (3)

Pocoyo: (1-5 år) https://www.youtube.com/user/PocoyoDansk

mogb

Masha And The Bear: (2-6 år) https://www.youtube.com/channel/UCu59yAFE8fM0sVNTipR4edw

photo (1)

Minecraft ekspeditionen: (6+ år) https://www.youtube.com/user/RobinSamse