Opdateringer? Dem “krydser” man da bare væk! Eller?

Når vi taler om online sikkerhed, og i det hele at sikre sin computer, så er opdaterede programmer en af de vigtigste faktorer, for at holde “snavs” og uvedkommende personer ude af sin computer.

Med dette i baghovedet virker de jævnlige pop op vinduer om at opdatere dit og dat måske lidt mindre irriterende – men det ændrer jo desværre ikke på det faktum, at de næsten altid popper op, lige når man var i gang med noget vigtigt. Og nok netop derfor ender mange med bare at trykke på det røde kryds – og tænke: “Jeg napper den næste gang.”

Hvorfor opdatere hvis skidtet virker?

Mange tænker nok, at opdateringer er smårettelser og muligvis nye features engang imellem, men i rigtig mange tilfælde er opdateringer også lapning af sikkerhedshuller.

Hackere forsøger 24/7 at finde sikkerhedsbrister i de programmer, som er mest udbredt – såsom Adobe, Java, Windows etc. Når en producent bliver opmærksom på en sikkerhedsbrist, så sender de en opdatering ud, som lapper dette sikkerhedshul – hvis de tager deres produkt og deres kunder seriøst vel at mærke.

Derfor er det i hovedreglen en rigtig god idé at opdatere, når programmet foreslår det – også selvom pop op vinduet dukker op på et ubelejligt tidspunkt.

Kan programmerne ikke bare gøre det automatisk i baggrunden?

Jo – nogle programmer tilbyder denne mulighed, og du kender den sikkert allerede fra Windows’ egne opdateringer. Her kan du vælge, om opdateringer skal hentes automatisk, installeres automatisk eller om du ønsker at foretage det hele manuelt.

På samme måde kan du tjekke under “Indstillinger,” “Preferences,” eller hvad det måtte hedde i dine andre programmer – om de tilbyder denne mulighed.

Der er dog en lille problem omkring denne feature, nemlig, at det en sjælden gang imellem hænder, at der er problemer med den opdatering, som producenten har lagt ud.

Det er fx sket et par gange med Java opdateringerne, at der har været fejl i versionen/opdateringen, og at man derfor skulle have ventet med at opdatere. Det hører dog til sjældenhederne, og de fleste almindelige brugere tjekker alligevel ikke op hos sikkerhedsfirmaerne, om den nyeste opdatering nu også er OK. Derfor vil min anbefaling være, at slå automatiske opdateringer til, når det er muligt.

Betal dig fra problemerne

Beklager, at der her kommer lidt ananas i egen juice – men hos Service 365 tilbyder vi en løsning, som rigtig mange både private og virksomheder er glade for, og den løser lige præcis ovenstående problem, så derfor vil jeg tillade mig at nævne den her.

Jeg skal undlade at gøre dette til et kæmpe reklameindlæg og derfor blot nævne, at med den løsning vi kalder for Basis Computer får du automatisk opdateret din computer – og slipper dermed for de irriterende pop-ups. Den portal vi benytter, holder samtidig også øje med problematiske opdateringer – og du behøver derfor heller ikke bekymre dig om opdateringerne er “i orden”. Som en ekstra bonus får du som Basis Computer kunder også automatisk installeret en af markedets bedste anti-virus programmer – BitDefender.

Du kan ringe til Martin (eller mig) på 88 44 10 12, hvis du vil høre mere om dette.

Tak fordi du læste med – og del meget gerne dette indlæg hvis du kender andre, der også er irriterede over opdaterings pop op vinduer. 🙂

 

Bedste antivirus?

Hvilket er det bedste antivirus program? Overvejer du at investere i et antivirusprogram? Og er du i tvivl om, hvilket du i så fald skal vælge? Så er du ikke den eneste - og til bunken af spørgsmål hører også, om det er "nødvendigt" at betale for et antivirus program,...

læs mere

Er mailen eller SMSen falsk?

Sådan tjekker du om en mail eller SMS er falsk eller ægte Dette indlæg er en sammenskrivning af 2 tidligere indlæg, da der stadig er rigtig mange, der kommer i tvivl omkring dette emne. De 2 tidligere indlæg kan du finde her: Sådan tjekker du forkortede links Sådan...

læs mere